Marató fotogràfica | El Com, l'On, el Perquè i el Quan de MontserratFoto

April 01, 2015  •  Leave a Comment

Com ja he explicat anteriorment, l'últim dia de Març el vaig dedicar a realitzar el somni d'observar i fotografiar Montserrat a vista d'ocell. Allò només va ser el començament d'una intensa marató fotogràfica que em va portar a recòrrer bona part de la muntanya durant tot el dia, de sol a sol, a la cerca de fotografies que portin a l'observador a preguntar-se el Com, l'On, el Perquè i el Quan de les mateixes. En ordre cronòligic, del matí al vespre, tal com es van esdevenir aquell dia:

 

Funicular de Sant Joan a mig matí de Primavera amb les Gorres de Tebes al fons

Com? Amb el Nikon PC-E 45mm f/2.8. Disparant tres fotografies a ISO100, f/8 i 1/320 desplaçant el frontal de l'òptica, vaig general aquesta imatge panoràmica. Té una resolució monstruosa; 9386 x 3971 = 37,3 MP! Amb una D3X de "només" 24 MP i amb una ratio panoràmica de 2,4:1, impossible amb una D810 emprant una òptica convencional. Aquest nivell de detall et permet imprimir en gran format a 300 DPI. El que em fascina d'aquestes imatges és navegar-hi visualment a tamany real 1:1 doncs sempre apareix alguna sorpresa. En aquesta imatge, a l'extrem superior-dret (paret N de la Gorra Frígia), apareix una cordada d'escaladors amb prou detall com per distingir-ne dos a la reunió i un altre que recupera el material uns metres més avall; aquí ho teniu:

Funicular de Sant Joan a mig matí de Primavera amb les Gorres de Tebes al fons (detall dels escaladors)

 

Ombres de Migdia

On? A Sant Jeroni. A migdia vaig arribar al cim de la muntanya i vaig demanar a una parella d'excursionistes que s'apropessin a la barana per a capturar aquesta imatge. Les nostres ombres apareixen projectades sobre l'esperó NO de Sant Jeroni. M'agraden les tres capes verticals entre proximitat i llunyania i els diferents posats de cada ombra.

 

Art Geològic

Perquè? Perquè Montserrat ens ensenya que vent, sol, pluja, pedra i magma es poden trobar i combinar de manera atzarosa  per generar obres d'art geològic fabuloses. Com aquesta cresta eriçada de formes fantasioses, amb arrugues de coves i forats i cicatrius d'escletxes i canals, amb el Camell dels Ecos i els Frares que guaiten Encantats els Pirineus. Les formes orgàniques de Montserrat fa segles que inspiren topònims simbòlics, com els "Gis-Taus" (Penyals-Vigilants) dels musulmans a l'Edat Mitjana.

 

El Feix de Llum de la Cadireta en Fase de Cor Invertit

Quan? A la Primavera, i només a la Primavera, quan s'apropa l'ocàs, la llum del sol travessa la Foradada i projecta aquesta figura lluminosa sobre els alzinars que cobreixen el vessant N de la muntanya. Amb el pas de les hores i dels dies, aquesta figura fa una mica com la lluna i va passant per diferents fases, cadascuna amb les seves pròpies mides i formes. El Cor Invertit n'és una de les més característiques.

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September October November (1) December
January February March April (1) May June July August September October November December
January February (2) March April May June July August September October November (1) December
January February (1) March April May June July (1) August September October November December
January February March April (1) May June July August September (1) October November December
January (1) February March (1) April May June July August September October (1) November (2) December (1)
January (1) February March April (1) May June (2) July August (1) September (1) October November December (6)
January (2) February March April May June (1) July (1) August September October November December
January (1) February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December