Les Agulles i les Fites de Montserrat

December 26, 2016  •  Leave a Comment

Fita aixecada al peu de l'Agulla de l'Albada

On? A la carena que baixa des de la Miranda de l'Alba. Petit replà aeri que cal trobar grimpant pels marges que s'aixequen sobre el primer revolt pronunciat que fa el Camí del Pas del Príncep des del seu inici al Refugi de les Agulles. En direcció oposada, de baixada cap a les oliveres del bruc, la carena s'eixampla oferint una vista panoràmica de la Cova de l'Arcada.

Quan? Poc abans de la posta de sol del dia de Sant Esteve del 2016. Llum càlida i alhora difosa gràcies a una bona combinació entre boires baixes i núvols alts a ponent.

Com? En mitjà format Hasselblad 6x6cm, emprant l'angular Zeiss CF 40mm f/4 i l'adaptador RhinoCam per a la meva Nikon D810. Disparant amb retràs, Mirror-Up i EFCS a ISO250, 1/50 i f/22. En aquest cas no em van caldre còdols del Montserrat per estabilitzar el trípode, que vaig emprar totalment plegat arran de terra per aprofundir la perspectiva de la imatge des de un punt molt proper a la fita.

Perquè? Per aixecar una nova fita amb el doble objectiu de marcar un indret rellevant entre els milers que poblen la intricada orografia montserratina per després fer-ne una fotografia posant-la en context. Els monòlits que constitueixen la regió d'Agulles, més de 70 entre els de major prominència, semblen un reguitzell de fites gegantines marcant un camí impossible que serpenteja en totes direccions entre els alzinars de la muntanya. Al peu d'aquests gegants trobarem fites de còdols apilats que sovint ens aclareixen els camins confusos que recorren aquesta regió. Altres vegades però, les fites s'empren amb l'objectiu de senyalar un lloc especial - suigui el cim d'una agulla o, com en aquest cas, una miranda apartada del camí. El caràcter únic del Montserrat no és aliè a aquestes fites que apareixen bastides amb una barreja de roques totes diferents - arenisques, conglomerats de còdol petit, guixos, calcaris... com petits montserrats dins del Montserrat.

Aquells dies al voltant del Sant Esteve del 2016, una mescla equilibrada de boires i núvols alts va generar una llum molt especial durant les postes de sol; en aquest cas, sobre el vessant S dels Frares Encantats


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September October November (1) December
January February March April (1) May June July August September October November December
January February (2) March April May June July August September October November (1) December
January February (1) March April May June July (1) August September October November December
January February March April (1) May June July August September (1) October November December
January (1) February March (1) April May June July August September October (1) November (2) December (1)
January (1) February March April (1) May June (2) July August (1) September (1) October November December (6)
January (2) February March April May June (1) July (1) August September October November December
January (1) February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December