Cavalcant sobre els abismes del Cavall Bernat

February 11, 2012  •  Leave a Comment

On? Al Cavall Bernat. La foto està feta des del Serrat de les Lluernes, que connecta les regions de Tebaida (Sant Miquel) i Tabor (Sant Jeroni) resseguint la carena Nord. Pel meu gust, aquest Serrat ofereix la millor vista panoràmica del Cavall i els seu abismes.

Quan? Febrer del 2012, amb neu fresca. Accés molt complicat aquell dia, amb trams de gel a les Escales dels Pobres (Camí Vell de Sant Jeroni des del Monestir) i al propi Serrat de les Lluernes, on vaig trobar una rampa de gel que vaig haver de vorejar per un coscollar amb alzines i esbarzers. Localització límit, a la vora d'un penyasegat. Em volia apropar més al precipici, però sol i amb vent fort no vaig gosar anar més enllà del que s'aprecia a la fotografia.

Com? Amb el Tokina 16-28mm f/2.8, un gran angular FANTÀSTIC! Presa a ISO200, f/11, 1/400 i composant a 1/3. Malgrat el caràcter extremadamet obert i vertiginós de l'indret, cal disparar a 16mm; imprescindible per a incloure l'ombra dins de la fotografia.

Perquè? Pel Cavall Bernat i el seu simbolisme magnètic. S'ha especulat molt amb els cultes pagans que probablement envoltaren la muntanya durant segles; entre aquests, destaquen la foa i fertilitat representades per les formes fàliques dels monòlits Montserratins. I com el Cavall Bernat, no n'hi ha cap altre. De fet, en Català antic era conegut com a Carall Trempat, és a dir, Polla Trempada en Català modern; en fi, no cal fer més comentaris i, no ens enganyem, aquesta agulla no s'asembla a un cavall des d'enlloc! M'agrada el contrast entre el rocam i la fredor hivernal del cel matinal i la neu fresca de la carena. Finalment, l'ombra dóna perspectiva i dimensions a l'escena i també subratlla el caràcte aeri i abismal de l'indret, amb la espectacular Paret de Diables al fons. Un lloc sublim!

L'agulla més cèlebre de la muntanya de Montserrat: El Cavall Bernat :: La aguja mas célebre de la montaña de Montserrat: El Cavall Bernat :: The most popular rock monolith of the Montserrat mountain:L'agulla més cèlebre de la muntanya de Montserrat: El Cavall BernatLa aguja mas célebre de la montaña de Montserrat: El Cavall Bernat :: The most popular rock monolith of the Montserrat mountain: The Cavall Bernat


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September October November (1) December
January February March April (1) May June July August September October November December
January February (2) March April May June July August September October November (1) December
January February (1) March April May June July (1) August September October November December
January February March April (1) May June July August September (1) October November December
January (1) February March (1) April May June July August September October (1) November (2) December (1)
January (1) February March April (1) May June (2) July August (1) September (1) October November December (6)
January (2) February March April May June (1) July (1) August September October November December
January (1) February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December