Preludi de Tempesta sobre els Ecos

April 27, 2010  •  Leave a Comment

On? Des de la carretera que connecta Can Maçana amb el Monestir. Es pot parar en varis punts i gaudir d'unes vistes punyents de les grans parets de la cara nord. A prop del refugi de Santa Cecília podem fer una d'aquestes parades i observar el vessant nord dels Ecos a l'alçada del Coll de Migdia, tal com es pot apreciar en la fotografia.

Quan? Migdia radiant d'un Dissabte d'Abril. Mentre a la carretera van passant fanàtics de la moto i autobusos carregats de turistes, sobre la carena dels Ecos es comença a preparar una forta tempesta. La primavera és temps de tempestes que s'embarranquen i descarreguen sobre a el gran escull rocós de Montserrat.

Com? Amb un Nikkor 35mm f/2 AF-D acabat d'estrenar. A ISO400 (per error; no era necessari i complica el processat de les ombres), f/8 i 1/3200. Composant amb la regla dels 3/4 per a connectar la paret amb les "cabretes" (núvols) del cel. L'exposició era el més delicat pq hi havia un fort contrast entre la llum del cel i les parts fosques i lluminoses de la paret. Resolt amb exposició puntual sobre la roca lluminosa a -1/3 EV. Processat amb Capture NX2 per a recuperar i reconciliar els forts contrastos de l'exposició original.

Perquè? Per la connexió entre la muntanya i el cel.  Pel caràcter imponent que prenen les grans parets de roca quan s'observen a prop i des de la base. Pq també es poden fer bones fotos al migdia i encara que sembli que el temps ha d'empitjorar. I pq quan el sensor té un rang dinàmic prou ampli (Nikon D700), es poden obtenir molt bons resultats fent HDR amb una sola exposició.

Cara nord de Sant Jeroni i els Ecos a la muntanya de Montserrat :: Cara norte de Sant Jeroni y Ecos en la montaña de Montserrat :: North face of Sant Jeroni and Ecos in the Montserrat MountainCara nord de Sant Jeroni i els Ecos a la muntanya de MontserratCara norte de Sant Jeroni y Ecos en la montaña de Montserrat :: North face of Sant Jeroni and Ecos in the Montserrat Mountain


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September October November (1) December
January February March April (1) May June July August September October November December
January February (2) March April May June July August September October November (1) December
January February (1) March April May June July (1) August September October November December
January February March April (1) May June July August September (1) October November December
January (1) February March (1) April May June July August September October (1) November (2) December (1)
January (1) February March April (1) May June (2) July August (1) September (1) October November December (6)
January (2) February March April May June (1) July (1) August September October November December
January (1) February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December